Boken Fiskarens dröm:
”Jag läser inte så ofta romaner och boken behöver fånga mig ganska direkt för att jag skall bli fängslad och det gjorde Fiskarens dröm!
Jag läste lite varje kväll och ofta längtade jag till den stunden för det var så givande att följa karaktärerna och vad som skulle hända här näst.
Den är lättläst och har förstås ett extra värde i den lokala förankringen för mig och den tiden; hur var det då? Detta har författaren fångat på ett ypperligt sätt med rätt känsla; man förstår slitet och kan leva sig i det utan att det blir en eländesbeskrivningen. Kärleken till karaktärerna genomsyrar boken och sprider sig till mig som läsare som blandas med min kärlek till den tiden, personerna och platserna och gör att boken blir så givande för mig.
En varm och synnerligen bra berättelse om hur det kan vara i processen att vilja nå sin dröm och hinder och mer eller mindre bra strategier man väljer längs vägen.
Glädjen i det yrke han valt som ”sitt” med den kunskap och talang han för som i det här fallet inrymmer en stark frihetskänsla som gestaltas på ett äkta sätt. Kvinnornas situation och slit och hur mycket det krävs för att ”gå mot strömmen” fångas på ett trovärdigt sätt och här finns flera starka kvinnoporträtt.
Tydligt blir också den omfattande research som har gjorts som kommer fram i detaljbeskrivningar (i t ex varvsarbetetsbeskrivningen) gör gestaltningen trovärdig.
Jag ser framemot Del 2!”
Idé & Livskraft – Monica Bergfelt
Läste fiskarens dröm med oerhörd stor behållning. Det var så spännande att läsa om historiska miljöer från min hemstad Göteborg. Blev imponerad av alla små detaljer t e x om hur arbetet på Lindolmens varv gick till och hur människors liv såg ut. jag förflyttades till en annan tid och jag väntar med spänning på nästa del. Om ni har läst per Anders Fogelströms serie om Stockholm så finns här ett svar från Göteborg !
Enjoy Movement – Elisabeth Frisk
Ett riktigt bra julklappstips tycker jag. Fantastiskt bra skriven och är väldigt fängslande. En bladvändare, man är fast. Ger den fem ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Längtar efter att få läsa uppföljaren.
Berit Williamsson
Medryckande skildring av en släkts strävsamma liv för att nå sitt mål. Inspirerande för att leta ”egna rötter”
Hans Karlsson