Skrivretreat med yoga på Kärlingesunds Retreatcenter

     Kursinfo och priser

Datum: 9-14 maj 2023

Plats: Kärlingesund Retreat Center, Kärlingesund 316, 451 97 Uddevalla

Pris boende: 1.008 kr/natt i delat 2-bädds eller 3-bäddsrum med gemensam toalett/dusch, inkl helpension.

1.456 kr/natt i eget rum med gemensam toalett/dusch, inkl helpension.

 

Pris skrivarretreat: 4.300 kr

Boka tidigt och ta del av vårt Early Bird erbjudande

3.900 kr om bokning sker senast 31/12 2022.

4.100 kr om bokning sker senast 31/3 2023 

4.300 kr för bokningar därefter.  

Sista anmälningsdag  30/4 2023

 

Pris yoga: 1.000 kr 5 tillfällen

Alla priser är inkl moms

Kursledare: Kursen leds av                     Viveca Österman, diplomerad lektör, skrivcoach och författare.

Sara Svensson, diplomerad lektör, skrivcoach och yogainstruktör.

Denna skrivretreat är en något annorlunda skrivkurs, utan en mängd övningar, istället mer tid för eget skrivande. Här arbetar deltagarna självständigt med sina egna texter och med stöd av de rogivande omgivningarna, kursledarna och skrivarkollegorna. Många samtal om skrivna texter men bara ett fåtal övningar. Vi kombinerar skrivandet med en timmes yoga varje dag för att ytterligare förstärka känslan av avkoppling och harmoni.

Under hela sex dagar träffas vi på Kärlingesunds Retreatcenter som är en underbart vacker plats i Bohuslän. Det ligger inbäddad i grönska men bara ett par hundra steg från havet. Den magiska platsen och designen är perfekt för möten, kreativitet och personlig utveckling. Här är platsen för återhämtning och ny inspiration.

Boendet och maten

Alla rum är individuellt designade i en unik stil och färgdesign och består av två eller tre bäddar. Rum för eget bruk kan fås mot ett pristillägg. Gemensam toalett och dusch finns i nära anslutning till rummen.

Maten som serveras är hälsosam, välsmakande och vackert presenterad. Det serveras främst vegetarisk mat med lokalt ekologiskt odlade grönsaker.

 

 

Program

Tisdag 9 maj 2023

Ankomstdag

Kl 16.00-17.00. Kursledaren är på plats och tar emot. Ni får all praktisk information.

Kl 18.00 Middag och samling. Vi presenterar oss själva och våra bokprojekt. Vi utbyter tankar och diskuterar vad vi vill ha ut av de kommande dagarna.

Kl 20.00 Kvällen avslutas med ett vitaliserande yoga-pass, lämpligt för alla, även nybörjare. (frivilligt)

 

Onsdag 10 maj-lördag 13 maj 2023

Kl 08.00-09.00 Vi börjar dagen med en gemensam mindfulnesspromenad och frivillig skrivuppgift. Alternativt egen tid för vila, promenad, skrivande, meditation.

Kl 09.00 Samling frukost.

Alla deltagare får en kort inspirationsuppgift. Därefter delar vi upp oss för skrivande i tystnad. Ytterligare inspirationsuppgifter finns för den som så önskar. Det finns många platser att välja på, inne i huset, trädgården eller vid havet.

Kl 13.00 Lunch.

Kl 14.00-16.00 Var och en arbetar vidare på sitt eget projekt, det som inte blev klart på förmiddagen eller om man vill ha fler inspirationsuppgifter. Alternativt egen tid för vila, promenad, meditation.

 Kl 16.00-18.00 Samling i grupp. Frivillig uppläsning där var och en läser delar av sin text för de andra för att få feedback. Det är en upplevelse att få ta del av andras texter.

Kl 18.00 Middag.

Kl 20.00 Kvällen avslutas med en vitaliserande yoga (frivilligt).                                                                    

Söndag 14 maj 2023

Kl 08.00-09.00 Vi börjar dagen med en gemensam mindfulnesspromenad och frivillig skrivuppgift. Alternativt egen tid för vila, promenad, skrivande, meditation.

Kl 09.00 Samling frukost.

Alla deltagare får en kort inspirationsuppgift. Därefter delar vi upp oss för skrivande i tystnad. Ytterligare inspirationsuppgifter finns för den som så önskar. Det finns många platser att välja på, inne i huset, trädgården eller vid havet.

Kl 13.00 Lunch.

Kl 14.00-15.00. Vi avrundar skrivretreaten med att samlas i grupp och reflektera över skrivdagarna. Utvärdering. Skriv- och boktips. Hur går vi vidare? Enskilt eller i grupp? Farväl och hemfärd. 

                                                                                                          Övrig praktisk information. 

Alla deltagare har möjlighet att skicka in tio sidor text och boka in ett personligt manusutvecklingssamtal med någon av kursledarna under veckan för att diskutera sitt pågående skrivprojekt.

                                                                                                   Varje deltagare ombesörjer själv sin transport till och från Kärlingesund. Lättast att ta sig dit är med bil eller buss. Utförlig vägbeskrivning fås i samband med anmälan. 

Det finns mer information om kursgården på www.karlingesundretreatcenter.se.                                            Kontaktuppgifter till kursledarna 

Viveca Österman  info@vivecaosterman.se tel 0766-242415

Sara Svensson info@sarasvensson.se  tel 0723-306200

Anmälan