Levande historiska romaner

JV Publishing är ett nystartat förlag för utgivning av “Fiskarens dröm”. Del två i romanserien “Fiskaren barn” är under arbete och kommer att publiceras under hösten 2020. Fler skönlitterära romaner planeras de kommande åren.

Köp boken

Boken finns hos Adlibris och Bokus.

Den går även att köpa direkt från förlaget via formuläret nedan.

Pris: 220 kr inkl frakt.
Betalning med faktura eller Swish.

Fiskarens dröm

Fiskarens dröm är första delen av en historisk skönlitterär roman om den fattige fiskarpojken Christoffer och hans stora dröm om att få leva sitt liv som en fri och självständig fiskare. Handlingen utspelar sig under 1800-talets mitt i Göteborg, vid Nordre Älv stränder samt Göteborgs Norra skärgård. Det är en familjehistoria om fiskarliv, varvsarbete, torparliv och sjömansäventyr.

 

Om boken

Christoffer steg eftertänksamt ner från kuskbocken och tittade sig omkring. Detta var alltså det omtalade varvet, dunket från hammarslagen hördes vida omkring och svart rök bolmade ur skorstenar, människor överallt. Utan att riktigt förstå hur det gått till hade han hamnat i denna nya främmande värld.

Christoffers första möte med Göteborg och Lindholmens Varv år 1851 väcker blandade känslor hos honom. Med sig bär han drömmen om det fria livet som fiskare med en egen båt och torpstuga men verkligheten är en helt annan. Som sjuttonårig yngling och son till en fattig fiskartorpare får han ge sig ut i världen och hitta sin egen försörjning.

Tillsammans med Lotta, flickan han gifter sig med och som kämpar vid hans sida följer vi familjen genom fyra decennier av kärlek och sorg, generationers arbete och strävan, tillfälliga möten och möten som blir livsavgörande. Det är en familjehistoria om fiskarliv, varvsarbete, emigration och sjömansliv, de stora familjerna som lever i de små lägenheterna och stugorna, kvinnokraften som aldrig sviktar.”

Köp bok

Jag vill beställa

Betalning