Levande historiska romaner

”Fiskarens dröm” är första boken i min romanserie om en fiskarfamilj i Göteborgs Norra skärgård under 1800-talet. Det är min debutroman och gavs ut 2019 av JV Publishing förlag.

”Fiskarens barn” är en fristående fortsättning och lanserades i oktober 2021. Utgiven av Blue Publishing förlag. 

Båda böckerna baseras på min egen släkthistoria men är skrivna i romanform med stort utrymme för författarens fantasi.     

Fler skönlitterära romaner planeras de kommande åren.

Köp boken

Boken finns hos Adlibris, Bokus samt övriga nätbokhandlare. Den går även att köpa direkt från hemsidan via formuläret nedan.

Boken är utgiven av JV Publishing förlag

Pris: 220 kr inkl frakt. Betalning med faktura eller Swish.

Köp boken

Boken finns hos Adlibris, Bokus samt övriga nätbokhandlare. Den går även att beställa direkt från hemsidan via formuläret nedan.

Boken är utgiven av Blue Publishing förlag

Pris: 250 kr inkl frakt. Betalning med faktura eller Swish.

Fiskarens dröm
Fiskarens dröm är första delen av en historisk skönlitterär roman om den fattige fiskarpojken Christoffer och hans stora dröm om att få leva sitt liv som en fri och självständig fiskare. Handlingen utspelar sig under 1800-talets mitt i Göteborg, vid Nordre Älv stränder samt Göteborgs Norra skärgård.

Christoffer steg eftertänksamt ner från kuskbocken och tittade sig omkring. Detta var alltså det omtalade varvet, dunket från hammarslagen hördes vida omkring och svart rök bolmade ur skorstenar, människor överallt. Utan att riktigt förstå hur det gått till hade han hamnat i denna nya främmande värld.”

Christoffers första möte med Göteborg och Lindholmens Varv år 1851 väcker blandade känslor hos honom. Med sig bär han drömmen om det fria livet som fiskare med en egen båt och torpstuga men verkligheten är en helt annan. Som sjuttonårig yngling och son till en fattig fiskartorpare får han ge sig ut i världen och hitta sin egen försörjning.

Tillsammans med Lotta, flickan han gifter sig med och som kämpar vid hans sida följer vi familjen genom fyra decennier av kärlek och sorg, generationers arbete och strävan, tillfälliga möten och möten som blir livsavgörande. Det är en familjehistoria om fiskarliv, varvsarbete, emigration och sjömansliv, de stora familjerna som lever i de små lägenheterna och stugorna, kvinnokraften som aldrig sviktar.”

 

fiskarens barn
Fiskarens barn är en fristående fortsättning av Fiskarens dröm.

Året är 1890 när vi första gången möter Justus som fiskar tillsammans med sina bröder i Göteborgs norra skärgård. Deras liv är från början utstakat – de ska föra fiskartraditionen vidare. Men ödet vill något annat och när Justus träffar på sin halvbror Henrik dras han in i en härva av händelser. Kampen mellan girighet och samvete ställer hans värld på ända. Vid Justus sida finns hans hustru Lydia som är hans stora kärlek, samvete och trygga hamn.

Vi möter också  Justus systrar Augusta och Alma som båda står på barrikaderna för kvinnlig rösträtt. Två självförsörjande kvinnor som slår sig fram i en mansdominerad värld. De dras också med i Henriks dubbelliv och deras tillvaro får en ny vändning.

Fiskarens barn är ett familjedrama med starka karaktärer som lever i en omvälvande tid, där både första världskriget och spanska sjukan kastar sin skugga över tillvaron.

 

 

 

Jag vill beställa

Betalning